21 Ocak 2010 Perşembe

2010 altın küre ödülleri

direk konuya giriyorum. hayatımda izlediğim en uzun reklamdı. evet reklam. en iyi film ve en iyi yönetmen ödülünü avatar'a vererek filmin pazarlama kampanyasının bir parçası oldular. bravo. zaten tüm zamanların rekorunu kırmaya çok az kalmıştı. hala amerika box office listesinde 1 numara. bu ödüller de tuzu biberi olmuştur. oskar'da da bunu yapacaklarını sanmıyorum. bu sene çok kısır bir yıl, hiç büyük film yok ama yine de the hurt locker ve up in the air var. yönetmen ödülünde iki seçenek bile yok direk the hurt locker'la kathryn bigelow var. hakkını yediler bence. james cameron nazire yaptı eski karısına ödülü alınca ama oskarda tersi olacaktır.



oyuncu ödüllerinde en ufak bir sürpriz yoktu. hep hakedenlere verdiler. jeff bridges oskarın da favorisi. meryl streep tüm ödüllerin favorisi. robert downey jr da hakedip aldı.. kadın drama dalında  ise bu sene büyük gelişme gösteren sandra bullock vardı. oskarda da meryl streep vs sandra bullock olacak. yardımcı rollerde zaten chistopher waltz ve mo'nique oskarı da şimdiden almış sayılıyor. diğer sinema dallarında da hep beklenenler ödül aldı. en iyi senaryo up in the air, en iyi komedi the hangover, en iyi animasyon up,en iyi şarkı crazy heart, en iyi müzik up. oskarda da aynısı olacak gibi


tv tarafında mad men yine kaptı en iyi dizi ödülünü. bu sezon en iyi sezonuydu dizinin zaten. komedi dizilerinde glee 30 rock hegemonyasını kırdı. aslında çok da iyi bir dizi değil ama diğer diziler içinde ayrı bir tat, değişik tarzıyla, eğlenceli çerez müzikalimsi bir dizi. ödül alması iyi oldu.



en iyi erkek oyuncu dalı ölüm grubu gibiydi bi yanda house hugh laurie, bi yanda dexter michael c. hall, bi yanda don draper john hamm. ödülü kime versen ötekilere haksızlık. hugh laurie ve john hamm zaten daha önce almıştı. o yüzden michael c hall e gitmesi iyi olduğu. en sevdiğim dizi ve karakter ödül kazınınca sevindim hem. komedi de değişen bir şey yok yine alec baldwin. yardımcı erkek ödülü fazlasıyla hakeden dexter'dan artur mitchell rolüyle john lithgow'a verildi.



kadın oyunculardaise ne olduğunu anlamadım. hep izlemediğim dizilere gitti ödüller. drama kadın ödülünde mad men'den january jones rakip tanımaz alır diyordum. vermediler. komedi kadın da adet olduğu üzere tina fey alır diyordum. vermediler. yardımcı kadın ödülünde ise glee'den jane lynch'i bekliyordum ona da vermediler.

sonuç itibariyle sandra bullock, drew barrymore ve kevin bacon üçlüsünün aynı anda altın küre aldığı bi garip ödül törenini geride bıraktık. (yanlış anlaşılmasın üçünü de severim)


Hiç yorum yok: