26 Aralık 2008 Cuma

once

öncelikle soundtrack mükemmel. zaten bir müzik filmi. 17 günde çok düşük bir bütçeyle ve amatör oyuncularla çekilmiş. irlanda dublin'de geçiyor. konusu bir sokak müzisyeniyle bir çiçek satıcısının müzik ekseninde kesişen hayatları. glen hansard ve marketa irglova başrollerdeki oyuncular. gerçekte de müzisyen bu arkadaşlar. bu arada karekterlerin adları hiç geçmiyo filmde.
dialoglar samimi, günlük konuşmalarımız gibi; oyunculuklar doğal. ama filmin biraz abartıldığını düşünüyorum. imdb standartlarına göre 8.1lik bir film değil. yine de şarkıları için izlenmesi gerek.
en beğendiğim şarkı falling slowly zaten en orijinal şarkı oscar'ını almış. sonra kızın pil almaya çıkdığında çalan şarkı da harika. filmin en beğendim yeri ise otobüste adamın kıza kendini anlatırken "broken hearted hoover fixer sucker guy" şarkısını uydurarak anlatması. kısaca müzikleri için izlenmesi gereken sıcak film.
7/10

2 yorum:

alengir dedi ki...

bu filmin de dvd'si vardı ama daha izledymen bir arkadaşıma vermiştim,geri geldi mi tabi ki hayır,bu filmle ilgili ne zaman bir yazı görsem kendisine uyuz oluyorum,dur bi arayıp küfür ediyim azıcık,hazır beleş kontörüm de varken:)

melve dedi ki...

tüm filmi holivudvari bir son beklentisiyle izledim. Ve öyle bitmeyişi daha güzel kılmıştı onu. sanırım.