30 Aralık 2008 Salı

walk the line

biyografik filmler çekmez beni pek. ama walk the line'ı beğendim. konu efsane müzik sanatçısı johnny cash'in hayatı. özellikle june carter'la yollarının kesişmesi. güzel bir aşk hikayesi filmi de denebilir. film izleyiciyi de june carter'a hayran ettiriyo.
konu iyi bir kurguyla çok güzel işlenmiş. joaquin phoenix ve reese witherspoon ikilisi harika oynuyor. zaten reese witherspoon oscar almıştı, joaquin phoenix de aday olmuştu, o da haketmiş bi oscar aslında. özellikle sahne perfonsları harika. müzikler enfes. şarklıların hikayelerini de görüyoruz. bu da şarkıları daha çok sevmemizi sağlıyor.
süresi 2 saati aşmasına rağmen müzikler sayesinde hiç sıkmadan ilerliyor. johnny cash'in zamnında elvis'ten çok hayranı olduğunu; the beatles'dan çok sattığını, müzik tarihinin en büyük geri dönüşlerinden birini yaptığını da görüyoruz.
hello, i am johnny cash
8/10

3 yorum:

alengir dedi ki...

Joaquin Phoenix bildiğim kadarıyla bu filmden sonra oyunculuk kariyerine ara verip müzisyenlik yapmaya başlayacaktı ama sonra ne oldu bilmiyorum.

çubuk makarna dedi ki...

bundan sonra birkaç filmde daha oynadı. geçen aylarda oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı. bu filmdeki başarısına bakarsak müzik kariyerinde de başarılı olcağını söyleyebiliriz. ama yazık olur bence, iyi oyuncu, geri döner inşallah.

reese witherspoon da filmden sonra albüm teklifleri almış ama reddetmiş.

alengir dedi ki...

bence de oyunculuğundan bizi mahrum bırakırsa çok yazık olur burdan seslelim kendisine o zaman,"Ne olur geri dön Joaqıin!"
imza:seni çok seven dostların:))