4 Mayıs 2009 Pazartesi

san marino s01

  • ilk işim klübe san marinoluları doldurmak oldu. 110k bütçem vardı. milli takıma çağırmayı düşündüğüm 26 kişinin 19unu transfer ettim takıma. oyuncuların çoğu bedavaya geldiği için para sıkıntısı olmadı. ama maaş bütçem 650k iken transferlerden sonra 1m oldu. ve bu da ilerde klüp ekonomisini kötü etkileyecekti.

  • ilk maçlar serie c kupası maçlarıydı. daha kupa formatını anlamadan gruplardan elendim. lig için bahisler beni 2. gösteriyordu. lige fena başlamadım. kısa sürede 2.liğe kuruldum. 1 hafta lider bile oldum.
  • eylülde milli takımla ilk maçıma çıktım. adını ilk kez duycağınız st lucia ile dostluk maçı ayarlamıştım. dandik takımlarla dostluk maçı yapıyorum ki hem olur da kazanırsak oyuncular morallensin hem de fifa sıralamasında yükselelim. ilk maçımı 2-1 kazandım. ama resmi bi maç olmadığı için önemli değildi.
  • 3 gün sonra dünya kupası elemeleri için evimde polanya maçı vardı. önemli olan bu maçtı klasik 4-4-2 taktiğiyle çıktım maça ve büyük sürpriz yaptım: 0-0 daha ilk maçtan ilk puanımı kaptım. evde zafer turu attım :)


  • ekim maçlarında slovakya ve kuzey irlanda'yla oynadım. polanya'dan berabirlik alan takım bunları da yener diye düşünmüyo değildim ama kazın ayağı öyle değildi. polonya beraberliğine çok sevindiğim için önce beraberliğe yatayım; sonlara doğru atak oynarım diye 4-1-4-1 çıktım slovakya maçına. beraberliğe yatalım derken ilk yarı 4 yedim. ikinci yarı 4-4-2ye döndüm. maç sonucu 5-2. biraz moralim bozuldu tabii. kuzey irlanda grubun en kötü takımı diye bari onlara da yenilmeyeyim diye yine 4-1-4-1 ve defansif çıktım maça. sonuç: 3-0 maalesef hatamı tekrarladım...
  • kasımda da çek cum. maçı vardı. polonya'ya 4-4-2 yenilmedim diye 4-4-2 çıktım. sonuç 2-0. çok iyi san marino için :)


  • yıl bittiğinde ligde 2.ydim. celano isimli takım farkı açmaya başlamıştı. milli takımla şubatta kuzey irlanda maçının rövanşı vardı. en kötü takım evime geliyodu. bu maçı da kazanamazsam bu euro 2012 elemelerine kadar maç kazanamayacaktım. 4-4-2 ve ofansif çıktım maça. 1. dakkada attılar. yine de değiştirmedim taktiği ve 28. dakkada golü buldum. maç dengedeydi ama ben iyice atak yaptım taktiği. bi türlü atamadım. 1-1 bitti diye üzülüyordum kiiii 93te yediğim golle yıkıldım.


  • nisanda deplasmanda polonya maçı vardı. defansif çıktım. yine atamazlar da 0-0 biter diye düşünüyodum. 20. dakka attılar o dakka maç benim için bitti. sonuç 2-0. haziranda yine deplasmanda slovakya maçı vardı yine defansif çıktım. akın akın gelip atamıyordı ki 20. dakka 10 kişi kaldım. yine de ilk yarı gol 0-0 tamamladık. ama sonuç 4-1. 11 kişi olsaydım 2. beraberlik gelebilirdi :)


  • klüp takımında ise 1. farkı açtı gitti. ben 2.likte rahattım son haftalar yaklaşınca bi ara celanoya yenilip 3.lüğe düştüm ama 2. bitirdim ligi. play-off'lara kaldım 2-5 vs 3-4 galibi serie c1'e yüselicekti. bu tip play-offlar bence oyunun en zevkli maçları. çıkamazsan bütün senenin emeği bitti gitti. yine aynı takımlarla boş yere oynayacan bi sene daha. o yüzden çok önemli ve heyecanlı oluyor benim açımdan. 4 maçın 4ü de çok heyecanlı oldu. ve kılpayı ben yükseldim c1'e. çok sevindim. başta dediğim gibi maaş bütçesinde açık yüzünden klübün yaklaşık 300k borcu var son durumda :) yeni sezona borçla giricez artık...


  • slovenya ile maç yapmadım ve aramızda 4 puan var. içerde dışarda yenersem sonuncu olmam... (bu gerçekçilikle çok kupa alırız)

4 yorum:

. dedi ki...

slovenya'yı içerde dışarda yenmen zor ama 4-4-2 den şaşmazsan en az 2 puan alırsın gibi. bütün tabloları görünce içimdeki fisher ateşi uyanır gibi oldu. eğer ateşi kıvılcımken söndürmezsem hayatımdan bi 400 saat daha gitti demektir. :)

bilmeyene not: fisher ingilterenin zibilyonuncu (en alt) ligindeki bir takım. sahibi de türk.

çubuk makarna dedi ki...

san marino diyoruz burda... nası en az 2 puan :)

fisherla ben 2007de uzun süre oynamıştım. premier lig görmeden bırakmıştım. noldu hatırlamıyorum. ama ingiltere alt ligleri oyunun en zevkli ligleri. bu oyunu bırakınca afc wimbledon alırım belki :)

UzunPaslar dedi ki...

senin şu yazılar, bende fena halde fm oynama isteği doğuruyor. ben de yavaş yavaş ingiltere alt liglerine gitsem hiç fena olmayacak!

çubuk makarna dedi ki...

güzel anlatmışım demek :):)
başlayın başlayın. en güzel ligler ingiltere ama çok uzun sürer oyun :)