14 Ocak 2009 Çarşamba

gran torino

2008 yapımı bir clint eastwood filmi. hem yönetmen hem başrol oyuncusu. konusu kore savaşı gazisi ırkçı bir adam olan walt kowalski'nin hmong komşularıyla istemeden de olsa yakınlaşması. dolayısıyla ırkçılık karşıtı bir film. walt bu komşularına bulaşan bir çeteyle de mücadele ediyo. ihtiyarlara yer yok (no country for old men) öyle olmaz böyle olur demek için çekmiş heralde bu filmi clint eastwood.
amerika'da beklenmeyen ve gitgide artan bi gişe başarısı yakaladı film. ve imdb listesinde de 98. sırada, normalde filmler bu listeye yüksek sıralardan girip gitgide düşerdi ama bu film tam tersini yaptı.
hiç oyunculuk tecrübesi olmayan insanlarla çekilmiş, o yüzden oyunculuklar hiç iyi değil. ama clint easwood çok iyi. belki onun yanında böyle kötü gözüktüler. yok yok hele başroldeki genç tam felaket :) clint easwood'a oyunculukda altın kürede adaylık gelmedi ama oscarda değerlendirilir belki, yönetmenlikde sanmam. senaryo çok iyi, komik sahneler tam dozunda, sonu çok etkileyici. sırf kötü oyunculukdan 1 puan kırdım. yoksa 9luk film
8/10

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Clint Abi çok yaşlanmış yahu. Nerede Bir Avuç Dolar, İyi Kötü Çirkin nerede şimdiki Clint Abi.

Kolaylıklar

srbstnsrlr

moroccom dedi ki...

yaşlandıkça büyüyen bir aktör.

Barizzio dedi ki...

Dostum mütevazi bir feedback kabul et; Yüksek not verme temayyülündesin. Curve'ün çok yüksek. Senin öğrencin olmak kolay olurdu :)

çubuk makarna dedi ki...

evet biraz yüksek gözüküyo ama imdb standartlarına göre puan veriyorum. bi de son zamanlar hep iyi filmleri izlediğimden yüksek puanlar çıktı.

puan sistemim şöyle;
9 bayılldım.
8 mutlaka izlenmesi gereken çok güzel film
7 çok beğenmedim ama izlenmeli
6 eeeeh, vakit geçirmek için izlenir
5 izlemesem de olurdu
4 ve aşağısını izlemiyorum zaten.
10 çok nadiren, yılda 1-2 filme veriyorum.