10 Mayıs 2009 Pazar

san marino s03

  • grupların ilk maçlarına güzel başlama geleneğini sürdürdüm. hem de nasıl...

  • bu resmin öncesine sezon başına gidelim. 2. sezonumda milli takım orta sahasını yeni çıkan oyuncularla yenilemiştim. bu sezonun başında da milli takım düzeyinde bir sağ bek, bir sol bek, bir stoper çıkması tam eksiklerimi kapattı. diğer mevkilerde çıkan oyuncular dandikti. 21 yaşın altında tek tük futbolcu kalmıştı artık hem milli takımda hem klüpte...

  • lige fena başlamadım. ilk haftalar hemen üst sıralara yerleştim. ama önem verdiğim kupalardan yine hemen elendim. daha ligin ilk haftalarıyken milli maçlar da başladı. ilk maç üstte gördüğünüz gibi tarihi bir maç oldu. letonya'ya 5 attık. şu pozisyon geçsinde defansa çekileyim dediğim her pozisyon gol oldu. :) 2 yıldır galibiyet yüzü görmeyen bir millete de ilk galibiyet için böylesi yakışırdı. sonraki maç estonya ile yine evimdeydi. hep ben bastırdım. 70. dakika 1-0 öndeyken penaltı kaçırdım. sonuç 1-1. maalesef 2. galibiyeti elimizin tersiyle ittim.

  • sonrası da bundan farklı değildi. gerçekten çok şanssızdım. ya da gücümüz bu kadardı. her maç 70lere kadar gol yemeden veya 1-1 getirip sonra tek farklı mağlubiyetle ayrıldık. rakip ermenistan da olsa slovenya da olsa isveç de olsa. ingiltereyi ayrı tutuyorum. +51 averaj yapmış takım nihayetinde :)

  • hele şu son isviçre maçı yine 70e kadar 0-0. maç dengede. canlı puan durumuna baktım 6.yım bi gol daha atsam ermenistan'ı da geçiyorum. iyice atak oynayın dedim. sonuç hüsran. 5.liğe oynarken yine sonuncuyuz. ama bu sefer çok yaklaşmıştım.

  • dünya kupası eleme grupları belli oldu. bu sefer işim daha zor. grup 6 takımlı olduğu için dandik takım az. takımlar pek değişmedi :) yine ingiltere, isveç ve estonya var. bunlara norveç ve arnavutluk eklendi. keşke ingiltere yerine başkası gelseydi :) ama estonya iyi oldu. bu sefer yeneceğim.

  • klüp takımına ve lige dönelim. klüpte san marinolu olmayan sadece 3 oyuncum var. biri stoper, ikisi forvet. kaliteleri normal kadronun baya üstünde. san marinolu forvetim var bi tane başta milli takımı reddetmişti ama artık geliyor. onu da her maç yedekten alıyorum. ligde bu forvetler sırtladı beni ve şampiyonluk yarışı son maçlara kadar 3 takım arasında geçti. ben, rimini ve taranto.

  • rimini çok kaliteli takım. uzun zaman 1 ve 2. sırayı onla değişip durduk. biz çekişirken taranto bize yetişti ve sondan önceki maç 65er puandaydık, rimini en güçlü takım olmasına rağmen geride kalmıştı. eğer şampiyon olamazsam büyük ihtimal play-off'da beni 2 maçta da yenen rimini yine eleyecekti beni. 17. takımdan fark yiyerek yenildim ve taranto şampiyon oldu.

  • play-offlar da ilk turda rimininin sorrento'ya elenmesiyle, serie b yolundaki rakibim hiç yenilmediğim sorrento oldu. rahat geçtim ve serie b'ye çıktım. bu başarıyla birlikte bu sefer klübe gerçekten para yağdı. başta tv gelirlerinden 1.2m geldi, gerçekten çok büyük para bu klüp için. 2 ayrı sporsonluk anlaşmasından da yarım milyon daha kazandık. maaş bütçesini 2m yaptılar.

  • yeni sezona girerken, yeni çıkacak san marinoluları heyacanla bekledim; her sene 3-4 adam milli takıma yükseldi bu gelenlerden diye. ama o kalitede tek bir adam bile çıkmadı. ben de klübe 3 yabancı takviyesi yaptım. şuan 4. sezonumun ortalarındayım. gelişmelerle karşınızda olamaya devam edeceğim :)

5 yorum:

lyktm dedi ki...

oha! cidden heyecanla takip ediyorum, hatta gaza gelip ben de başlayacam sanırım :)
andorra ne durumda? tabi onların ligde oynama gibi bir şansları yok, san marino gibi başka bir ülke takımı var mı ki?

çubuk makarna dedi ki...

san marino kadar kötü ülkeler var. fifa sıralamasında 0 puanlıları görebilirsiniz. ama onların eleme sistemi bu kadar zalimce olmadığı için ve rakipler bu kadar güçlü olmadığı için galibiyet almanız daha kolay olur.

san marino dışında seçilcek en benzer takım andorra. benim oyunda son elemelerde gruplarda 1 puan almış :) aslında aynı san marino gibi klüp takımı da varmış ispanya liginde ülkeyi temsil eden fakat amatör liglerde. ispanya'nın en alt liglerinden bi takım seçip andorralıları doldurup aynı şeyi yapabilirsiniz. ya da direkt siz de san marinoyla başlayın :)

bi de ufak bi not:
san marino, andorra gibi milli takımları seçmek için oyuna başlarken load all players from nations seçeneğinden bu ülkeleri seçmelisiniz.
bir de oyuna başlarken hem milli takım hem klüp alınmıyor. o yüzden add manager yapıp seçtiğiniz klübe ekleyin sonra emekli yapıp kendi adınızla başvurun...

Barizzio dedi ki...

Vallehi helal olsun, 14 senelik CM'ciyim, bunu akıl edememiştim. Ben de Aruba'yı alıcam ulan :)

. dedi ki...

ilk maçta letonya'ya 5 attıktan sonraki halini ve hevesini tahmin eder gibiyim :). serie-a nın yolu açık gibi görünüyor.



ben de şu addictedness rating'le dumurlara sürüklendim:


http://justweeping.blogspot.com/2009/05/fm-ne-tuhaf-whopperlar-falan.html

çubuk makarna dedi ki...

şu estonya maçlarına hevesle çıkıyorum en kötü takımı da yenelim artık diye ama bi türlü olmuyo.
ayrıca serie a yolu nerden açık... pek değil :)

o cv'li yazı baya uzun süre kalıyo :)